Kategorier
Artiklar

Att flytta ett piano

Det kan hända att man drar sig för att flytta på grund av sitt piano. Det gäller särskilt om man bor i en lägenhet där trapphusen är smala och kräver att man hittar andra kreativa lösningar.

Ett piano är inte vilken möbel som helst och kräver speciellt omhändertagande. Det är skrymmande och kan inte lyftas endast av två personer. Så vad gör man?

Säg att man behöver en pianoflytt i Stockholm. Instrumentet står på en av de övre våningarna och trappan som leder ner är alltför smal för att kunna användas som väg ut. Det är då man går in på internet och söker på pianoflytt och ortens namn. Det finns nämligen företag som har byggt hela sin verksamhet runt just detta. Vilket i sin tur innebär att de verkligen är proffsiga på det de gör.

Att hyra in hjälp

Att själv försöka sig på att flytta sitt piano kan vara svårare än man tror. Vad händer dessutom om det går sönder? När man bokar in ett flyttföretag som gjort jobbet många gånger går det ganska snabbt och smärtfritt. Har man det på ett annat våningsplan med smala trappor ner har företagen lyftkranar. Med dem kan man enkelt lyfta in instrumentet genom exempelvis fönster.

Skulle något mot förmodan hända och pianot blir skadat ingår försäkringar i kostnaden. Men kom alltid ihåg att läsa igenom det finstilta noga. Man vill även i framtiden kunna njuta av harmonisk musik. Låta den yttre världen försvinna för en stund och njuta av det vackra nuet.