Om oss

Tips och råd om flytten

Hur flyttar man på bästa sätt? Att flytta är något som kommer med tudelade känslor. Å ena sidan så är man positiv då man ska vända blad och börja ett nytt kapitel i livet. Å andra sidan är även verkligheten som sådan att en flytt är jobbig att genomföra.

Den är jobbig för fysiken då man ska lyfta, bära och gå i en massa trappor med tunga föremål och möbler. Den är jobbig mentalt då man ofta har ett ganska tight tidsschema att förhålla sig till. Det skapar stress och irritation som gör att det i många fall slutar med bråk och sura miner.

Lär man sig något? Vi människor har en osviklig förmåga att låta olika jobbiga minnen få guldfärg i takt med tiden. Den jobbiga flytten blir – efter några år – faktiskt ganska lättsam i våra minnen. Det gör att vi upprepar samma misstag nästa gång och att vi därmed också får exakt samma problem igen.

Vanliga misstag vid flyttar

Vilka misstag är det då som det handlar om? Mestadels så handlar det om planeringen. Vi underskattar vilken enorm planering som krävs för att flytta. Vi ska hyra flyttbil, vi ska packa, vi ska förbereda alla möbler, vi ska se till att det finns folk som hjälper oss att bära, vi ska ha koll på packning i bilen och vi ska se till att allting kommer fram på ett säkert sätt mellan plats A och plats B.

Ett annat vanligt misstag är att man faktiskt gör sig illa. Det tar på kroppen – ryggen i synnerhet – att bära tunga, otympliga saker. Det är ingen slump att ryggskott och diskbråck ofta direkt kan härledas till en flytt.

Ett tredje misstag handlar om att man missar att, så att säga, signera avtalet genom att flyttstäda. Städar man inte ur den gamla bostaden – eller om man städar slarvigt – så riskerar man att drabbas av ekonomiska krav från den som ska flytta in. Det beror ofta på att den dåliga planeringen medför en tidsnöd som leder till slarv med flyttstädningen.

Vi vill vända upp och ner på allt detta. Vi är vana flyttkarlar som varit verksamma i branschen under en lång tid. Den kunskap vi äger vill vi skicka vidare och därigenom förenkla för dig i samband med att du ska flytta. Här kommer tips, tankar, fakta och idéer att samlas och allt som hör en flytt till att behandlas. Vi hoppas att det kan hjälpa dig!