Kategorier
Flytt

Utlandsflytt med eftertanke

Vid en utlandsflytt är det bäst att tänka till före. Planera noga och packa med omsorg. Och anlita en flyttfirma som har erfarenhet av utlandsflyttar.

Att satsa på en utlandsflytt är ett stort steg att ta, ett som kräver noggrann planering och omsorgsfullt genomförande. Först och främst behöver man se till att alla papper, tillstånd, försäkringar och liknande är i ordning. Sen kommer det där med själva den fysiska flytten av bohaget som lök på laxen.

När man styr kosan mot ett annat land kan man inte gärna be polarna att rycka in på flyttdagen för att hjälpa till att bära och köra. Det finns ingen pizza i världen som är stor nog att ge som kompensation för det. Nä, vid en utlandsflytt gör man bäst i att anlita en flyttfirma som har rejält med erfarenhet av sådana flyttar.

Packa smart för utlandsflytt

Dessutom behöver man kanske tänka lite extra noga på hur man packar, när man ska flytta utomlands. Allt ömtåligt måste vara noggrant inslaget och skyddat. Utrymmet måste också användas så smart som möjligt så att flyttgodset tar minsta möjliga plats i flyttbilen. Detta eftersom priset oftast sätts utifrån godsets volym, inte vikt. (Och avstånd förstås.)

En idé kan vara att använda textilier, såsom kläder, handdukar, sängkläder och mattor, som skyddande förpackningsmaterial. Se bara till att det dessutom finns ett plastomslag runt om, till exempel en soppåse, eller en flyttlåda. Fyll utdragslådor i byråer och liknande med saker som inte väger så mycket. Sen fixar flyttfirman resten.