Kategorier
Flytt

Hjälpmedel för tunga lyft

Tunga lyft är något man helst ska undvika då de sliter på kroppen och man lätt skadas. I stället gäller det att ha praktiska och säkra hjälpmedel. Här är några viktiga saker att tänka på vid tunga lyft.

Det flesta vet att man ska böja på knäna då man lyfter något för att inte skada rygg och knän, men ska man göra många lyft eller lyfta riktigt tunga saker så bör man använda sig av praktiska hjälpmedel eller anlita professionell lyfthjälp. Som privatperson kan man behöva hjälp med att lyfta till exempel en värmepump, en flygel eller ny matjord till trädgården. Även företag inom bygg, industri och logistik med mera kan behöva hjälp med tunga lyft. Det kan vara vid ombyggnationer, lastning och lossning av material och produkter, flyttning av maskiner etc.

Anlita ett företag med en stor maskinpark

Det finns flera företag som är specialiserade på olika lyftanordningar och tunga lyft. De har tillgång till olika fordon och hjälpmedel som kan underlätta tunga lyft och hjälper till att få saker på plats på ett säkert sätt. Behöver man hjälp med tunghantering kan det vara bra att höra av sig till ett par olika företag och be om ett kostnadsförslag för att kunna jämföra priser, men man måste också titta på vilken slags maskinpark företaget har. En stor maskinpark med många olika maskiner innebär att man får tag i bästa tänkbara lyfthjälp för uppdraget. Inte sällan innebär det också att man slipper hyra in en onödigt stor maskin som oftast också är dyrare.