Kategorier
Flytt

Boka flyttfirman eller vännerna i god tid

Vare sig man ska flytta hemifrån, ihop eller flytta själv så finns det en hel del att göra. Många tycker att det är stressigt, men genom att börja planera i god tid så blir flytten enklare.

Oavsett om man ska anlita en flyttfirma eller ta hjälp av vänner så gäller det att vara ute i god tid. De bästa flyttfirmorna blir nämligen uppbokade långt i förväg och även vänner kan ju planera inför framtida helger. Ta därför in offerter från ett par olika flyttfirmor så fort som möjligt och fråga även vad som ingår i priset. Fråga efter referenser eller fråga vänner om tips på bra flyttfirmor. Att gå på rekommendationer från vänner och familj är nästan alltid det bästa. Man kan också använda sig av RUT-avdraget och på så vis komma ner i pris. Många flyttfirmor erbjuder flyttstädning och ibland kan man få ett bra paketpris.

Packa smart

Det är onödigt att släpa med sig saker som man aldrig använder till den nya adressen. Därför gäller det att rensa ut trasiga saker och kläder och lämna till återvinningen. Sådant som är helt men som man inte längre har någon nytta av kan man skänka bort eller sälja. Gäller det möbler man vill göra sig av med så finns det flera hjälporganisationer som kommer och hämtar. Sedan gäller det att packa smart och inte för tungt. Man brukar kunna låna flyttkartonger av flyttfirman och dessutom få dem hemkörda. Då slipper man själv jaga flyttkartonger och får tid över till annat. Läs mer om hur du kan underlätta flytten på denna sida: flyttfirmabromma.se